Video player inladen...

Luchtverkeersleider Belgocontrol heet voortaan Skeyes

Belgocontrol, de nationale luchtverkeersleider, bestaat 20 jaar. Om dat te vieren krijgt het overheidsbedrijf een nieuwe naam: Skeyes. 

Belgocontrol staat hoofdzakelijk in voor de veiligheid in het Belgische luchtruim. Het bedrijf is eigendom van de federale overheid, maar werkt volledig zelfstandig. De afgelopen 20 jaar beheerden de luchtverkeersleiders van Belgocontrol ongeveer 20 miljoen vluchten. Om die mijlpaal in de verf te zetten, verandert het bedrijf van naam. Belgocontrol zal voortaan Skeyes heten.

Johan Decuyper, CEO van Belgocontrol, is uiteraard enthousiast. Hij noemt het meer dan zomaar een naamswijziging. “Het cadeau dat we onszelf voor onze twintigste verjaardag schenken, is een onderdeel van de nieuwe bedrijfscultuur die we invoeren. Ik ben trots dat ik de hervorming van dit dynamische bedrijf mee vorm mag geven", aldus Decuyper.

Meest gelezen