Maand "gegijzeld", maar lift is nu gemaakt in Grimbergen

Een maand lang zaten meer dan 60 gezinnen vast in een flatgebouw van de Borgt-wijk in Grimbergen. Of toch de vele bewoners die slecht te been zijn. Want de enige lift in het gebouw was stuk. Vandaag is die gelukkig weer gemaakt.

“Het is goed nieuws dat de lift eindelijk weer werkt”, zegt Jeannine Mundele (21) van de vijfde verdieping. “Ik ben nog jong, maar het is echt niet evident om met je boodschappen telkens al die trappen te nemen." Jeannine kon haar appartement gelukkig nog in en uit, maar sommige bewoners waren een maand lang gegijzeld, zoals Nancy die een zwaar ongeval heeft gehad, en sindsdien een rollator nodig heeft. "Die kan ik natuurlijk niet gebruiken op de trappen, waardoor ik vier weken lang gevangen zat in mijn appartement. Gelukkig heb ik goede vrienden die boodschappen voor me deden."

Speciaal stuk

Maar intussen is de lift dus gemaakt door  sociale huisvestingsmaatschappij Providentia. Al heeft het wel een maand geduurd. Alex Heyvaert: "Dat het herstel nu zo lang geduurd heeft had puur met technische redenen te maken. Omdat de lift zo oud is, moest een onderdeel speciaal gemaakt worden, en dat kost tijd." De bewoners hopen dat de lift nu definitief gemaakt is. "Want het is niet de eerste keer dat hij in panne valt", voegt een buurtbewoonster toe. 

Het appartementsgebouw waar de lift stuk was

Meest gelezen