Mechelse Monopoly ligt vanaf morgen in de winkel

Vanaf morgen ligt de Mechelse versie van Monopoly in de winkel. En dat lijkt een groot succes, want er werden al meer dan 1.600 exemplaren gereserveerd. Het spel kost 50 euro.

Aangepaste vakjes

Op de Mechelse versie van Monopoly vind je onder andere de Sint-Romboutstoren, het Begijnhof en brouwerij het Anker. Ook de deelgemeenten werden niet vergeten. Zo kregen bijvoorbeeld de kerktoren van Muizen of het nieuwe dorpshuis van Hombeek een eigen vakje op het bord.

Kanskaarten

Ook de kanskaarten kregen een Mechels tintje. Zo moet je bijvoorbeeld een boete betalen omdat je teveel Gouden Carolussen gedronken hebt. Of krijg je een GAS-boete omdat je je stoep niet onderhouden hebt.

Bruul als goedkope straat

Mechels schepen van Jeugd Greet Geypen mocht het spel al eens uittesten in de brouwerij. “Op de oude Monopoly-spellen staat de Bruul ook op”, vertelt ze.  “maar daar is het een goedkope straat dat niemand wilt hebben. Dus het is leuk dat het initiatief genomen is om een spel helemaal rond Mechelen op te bouwen. Het gaat onder andere over Sinte Mette (n.v.d.r. Sint Maarten),  Maanrock, de shopping shuttle, enzovoort. Het is dus echt typisch Mechels. En we voelen dat daar in de stad enorme interesse voor is.”

Succes

Normaal gezien werden er maar 2.000 exemplaren van het spel gemaakt. Spelwinkel De Spelfanaat kreeg 875 reservaties. Tijdens de autoloze zondag werden er bij infokantoor UiT in Mechelen 800 exemplaren gereserveerd. Door dat succes werd besloten om de oplage te verdubbelen naar 4.000 exemplaren.

Vanaf morgen is het spel te koop. Kopen kan online of bij UiT in Mechelen en verschillende Mechelse winkels.

Spelbord van Mechels Monopoly.

Meest gelezen