Bijna volledig vrouwelijk schepencollege in Londerzeel

De samenstelling van het toekomstige schepencollege in Londerzeel is rond. Naast de nieuwe burgemeester Conny Moons (LWD) telt het college nog vier vrouwen en... slechts één man.

Na de verkiezingen van 14 oktober verbaasde lijsttrekker Conny Moons vriend en vijand door de vorming van een compleet nieuwe coalitie van haar burgerpartij LWD, samen met CD&V en Groen. Ze zette op die manier burgemeester Nadia Sminate en haar partij, de N-VA, buitenspel. Haar coalitie heeft een eerder krappe meerderheid met 13 zetels op 25 met negen zetels voor LWD, drie voor CD&V en één zetel voor Groen.

Unicum?

Ook de samenstelling van het college levert een mooie verrassing op. Dat bestaat uit vijf vrouwen en één man. “Ik denk dat dit een unicum is in Vlaanderen, maar het was zeker geen bewuste daad”, zegt Conny Moons. “Dit college wordt in elk geval een gevoelige stijlbreuk met het verleden.”  De nieuwe schepenen zijn: Veerle Pas (CD&V), Leen Van Aken (Groen), Els Van den Broeck (LWD), Greet Seghers (CD&V) en Dimi Robbyns (LWD).

Meest gelezen