Herstructurering bij Barco: 54 jobs bedreigd in ons land

Het Belgische technologiebedrijf Barco, gespecialiseerd in beeldschermen, werkt aan een herstructureringsplan. Wereldwijd verdwijnen er mogelijk 239 jobs, waarvan 54 in België.

De woordvoerster van Barco, Inge Govaerts, bevestigt dat de ondernemings­raad vanochtend over het plan is ingelicht. Al beklemtoont ze dat er nog niets is beslist, en dat de 239 medewerkers ook niet noodzakelijk uit het bedrijf zullen verdwijnen.

"Wij zoeken naar een nieuwe functie voor 239 bedienden", licht Govaerts toe. "In de eerste plaats proberen we die mensen een andere functie te geven in huis. Als dat niet lukt, dan zullen we hen helpen om elders werk te vinden. Het gaat hoe dan ook om mensen die een bediendefunctie hebben, aan de productie raken we niet." 

Veranderende marktbehoeften

Volgens Govaerts is de herstructuring nodig omdat het bedrijf competitief wil blijven en snel wil kunnen inspelen op veranderende marktbehoeften. CEO Jan De Wilde zal vandaag binnen het bedrijf verder toelichting geven aan het personeel. Barco heeft wereldwijd 3.600 mensen in dienst.  

Meest gelezen