Skiletsels voorkomen: volg een oefenprogramma bij de kinesist

De herfstvakantie is voorbij en dat betekent dat we beginnen uitkijken naar de skivakantie. Maar veel mensen vertrekken onvoorbereid, waardoor ze meer kans lopen op blessures. Daarom starten het Heilig Hartziekenhuis en de Ortho-clinic Lier nu met een preventieprogramma.

Gescheurde kruisbanden

Veel mensen die op skireis vertrekken, doen amper aan sport tijdens het jaar. Met blessures tot gevolg. Wat heel vaak voorkomt, zijn gescheurde kruisbanden. Om dat te vermijden, hebben enkele chirurgen van het Heilig Hartziekenhuis nu een speciaal preventieprogramma bedacht dat je kan gaan volgen bij de kinesist. Dat moet skiërs en snowboarders beter voorbereiden op hun wintersportvakantie. 

Evenwicht en reactiesnelheid

Je kan onder andere terecht bij kinesist Raf Peeters uit Nijlen. Hij legt uit wat het preventieprogramma precies inhoudt. "Er wordt vooral gewerkt op evenwicht en reactiesnelheid. Er wordt dus niet alleen de zuivere spierkracht getraind. Op de latten is het zeker zo belangrijk dat mensen een goeie reactie hebben als ze voelen dat er iets gaat misgaan. We gaan dus vooral werken met coördinatieoefeningen, lichte krachttraining, cardio en dergelijke."

Via deze link kan je zien welke kinesisten hieraan meewerken. 

Meest gelezen