Personeel Brusselse gemeenten, OCMW's en openbare ziekenhuizen wil morgen staken

Het personeel van de Brusselse gemeenten, OCMW's en openbare ziekenhuizen wil morgen staken. Dat zeggen ze in een persbericht. Ze vinden de werkdruk voor het personeel te hoog, in ruil krijgen ze enkel "een miserabel loon". "Onze collega's die in Vlaanderen of Wallonië werken, verdienen 10 tot 15 procent meer", zegt Rudy De Coster van de christelijke vakbond.

Volgens De Coster loopt het overleg al langer moeilijk. "Eind september hebben we onze eisenbundel overgemaakt aan Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS, red). Op 11 oktober hebben we een korte werkonderbreking georganiseerd van twee uur, maar dat heeft allemaal niets uitgehaald."

De "logische volgende stap" is volgens de vakbonden om een betoging te organiseren. "We hebben een stakingsaanzegging ingediend, zodat onze leden kunnen deelnemen aan die betoging", klinkt het.

Het personeel van de gemeenten, de OCMW's en de openbare ziekenhuizen wil een forse loonsverhoging. "Collega's met een vergelijkbare job in Vlaanderen of Wallonië verdienen 10 tot 15 procent meer", zegt De Coster.

Meest gelezen