PS, Ecolo en C+ bereiken akkoord in Charleroi

In Charleroi hebben de onderhandelaars van PS, Ecolo en C+ - een verruimde cdH-lijst - een akkoord bereikt over hoe ze de stad de komende zes jaar willen besturen.

De details zijn nog niet bekend, omdat de drie partijen het akkoord de komende dagen eerst nog willen voorleggen aan hun achterban. Over de verdeling van mandaten en bevoegdheden zou nog niets beslist zijn.

Na de verkiezingen van 14 oktober startte de PS van burgemeester Paul Magnette onderhandelingen met de extreem-linkse PVDA en met Ecolo. Nadat de gesprekken met de PVDA afsprongen, startten PS en Ecolo onderhandelingen met C+. Die hebben nu tot een akkoord geleid. De drie partijen samen beschikken in de gemeenteraad van Charleroi over een meerderheid van 33 zetels op 51.

Meest gelezen