Staking bij De Lijn in Limburg: honderden ritten geschrapt

Het conflict bij De Lijn in Limburg, dat vanochtend is ontstaan, is in de loop van de dag nog uitgebreid. Alsmaar meer chauffeurs, vooral van privébedrijven, zijn terug naar hun stelplaats gereden.

De chauffeurs zeggen dat de toestand onhoudbaar is geworden. Ze krijgen alsmaar strengere rij- en rusttijden opgelegd, zodat ze amper nog de tijd hebben om te eten of naar het toilet te gaan. Geert Witterzeel van het ACV zegt dat de vakbond daar al jaren op hamert maar dat de toestand alleen maar verslechtert. Hij is er zich van bewust dat De Lijn qua middelen op haar tandvlees zit en dat de overheid bijkomend geld voor de openbare vervoersmaatschappij moet vrijmaken.

Meer dan 300 ritten geschrapt


Meer geld is een beslissing die door de politiek moet genomen worden. Ook is het niet duidelijk hoe lang het conflict nog zal aanslepen. Rond de middag waren al meer dan 300 ritten geschrapt. Het gaat zowel om streeklijnen, belbussen als stadslijnen.

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Video player inladen...

Meest gelezen