"Taal is grootste obstakel voor vluchtelingen om werk te vinden"

Van alle Belgische centrumsteden slagen Brugge en Mechelen er het best in hun inwoners met niet-Europese roots aan het werk te krijgen. Dat blijkt uit een studie van Steunpunt Werk. Aiman Bahalawan vluchtte enkele jaren geleden met zijn gezin uit Syrië naar Brugge. Met de hulp van het stadsbestuur en het Sociaal Huis vond hij een job. Hij werkt nu als onthaalmedewerker van het hotel ’t Roodhof in Oostkamp.

Aiman is vol lof over de hulp van het Sociaal Huis Brugge. "Hun maatschappelijk assistenten zijn experts die een job zoeken die past bij je capaciteiten. Ik heb in Syrië in een hotel gewerkt. Ik was ook gids voor toeristen en daardoor spreek ik veel talen. Ik ben erg blij met mijn nieuwe job als onthaalmedewerker hier in Oostkamp."

Taallessen

Aiman volgde lessen om Nederlands te leren. "De taal leren is echt belangrijk", zegt hij. "Het is moeilijk voor ons om Nederlands te leren. Maar het is echt nodig om werk te vinden en je te integreren."

Meest gelezen