Jonas Hamers / ImageGlobe

Vakbonden en directie Bpost gaan morgen weer praten: "Maar er heerst nog veel wantrouwen"

De directie van Bpost heeft de vakbonden weer uitgenodigd om te overleggen. Ze hoopt alsnog tot een akkoord te komen in de komende dagen, zodat de staking die gisteren begon tot een eind kan komen. De bonden gaan op de uitnodiging in, maar tonen zich ook sceptisch.

De vakbonden en directie bij Bpost gaan morgen weer overleggen, zo meldt het bedrijf. De directie hoopt tot een definitief akkoord te komen "binnen de volgende dagen", zodat de dienstverlening hernomen kan worden. 

"We begrijpen dat er ongerustheid is binnen het bedrijf en we willen daar aandachtig naar luisteren, maar de impact van de staking is zwaar voor onze klanten en de burgers", zegt CEO Koen Van Gerven. "Het is dus essentieel dat we de onderhandelingen verderzetten om te landen tot een goed akkoord voor alle partners, een akkoord dat zowel positief is voor onze medewerkers als voor onze klanten."

Wantrouwen

De bonden zijn op de uitnodiging van de directie ingegaan, maar wijzen erop dat er nog veel wantrouwen heerst bij het personeel. "Wij willen oplossingen en snel", zegt Annick Boon van het ACV. "Maar we moeten ook realistisch zijn, want de mensen zijn kwaad. Ze voelen zich enorm geschoffeerd. Er gaan serieuze voorstellen op tafel moeten komen, met keiharde garanties." Nog volgens Boon "zal het absoluut niet evident worden".

Het personeel bij Bpost staakt uit onvrede met de werkdruk, besparingen en onrust over de toekomstplannen. Maandag was er nog een "serene" ontmoeting tussen de bonden en directie, maar de stakingsactie raakte niet meer van de baan.

Meest gelezen