Louis Tobback neemt mandaat op in Vlaams-Brabantse provincieraad

De 80-jarige Louis Tobback, die op 14 oktober met 6.947 voorkeurstemmen verkozen werd als Vlaams-Brabants provincieraadslid, zal dat mandaat opnemen. Dat zei hij dinsdag in de marge van de uitreiking van de penning van de KU Leuven. 

Tobback wees op het feit dat de SP.A in Vlaams-Brabant in de oppositie geduwd werd "door kerels die de provincie nutteloos vinden en zo snel mogelijk willen afschaffen".

Louis Tobback neemt zijn mandaat in de nieuwe Leuvense gemeenteraad niet op, zodat zoon Bruno Tobback gemeenteraadslid kan worden. Bruno Tobback haalde sinds 2000 bij elke Leuvense verkiezing genoeg stemmen om gemeenteraadslid te kunnen worden, maar kon zijn mandaat telkens niet opnemen omdat zijn vader burgemeester was.

Meest gelezen