Duizenden Belgen stemmen op "EU songbook": dit weekend laatste kans om de Belgische inzending te bepalen

Nog tot zondag kan elke Belg stemmen voor de 6 liedjes die thuishoren in het eerste "EU songbook”, een lijst met liedjes die tot het collectief erfgoed moeten behoren. Het Verenigd Koninkrijk koos al voor The Beatles, maar welke Belgische artiesten horen thuis in de lijst? De 5 radionetten van VRT geven hieronder hun keuze per categorie, kiest u mee?

Wat is het mooiste Belgische liefdesliedje? Welke Belgische artiest ontroert u elke keer weer, met dat ene prachtlied? Voor het "EU songbook" kunt u in zes categorieën mee bepalen welke nummers Europa mogen veroveren. Meer dan 4.100 Belgen hebben al gestemd. Daarmee zijn de Belgen, na de Denen, het meest betrokken bij de keuze van "hun" liedjes. De vijf radionetten van VRT hebben hun keuze ook klaar, kies hieronder mee: 

Bekijk hieronder de lijst van uw favoriete radiozender:

Stemmen op het officiële "EU songbook" kan nog tot 18 november, via deze link.

Meest gelezen