20 nieuwe Belgische adressen in de Michelin-gids Bib Gourmand Benelux 2019: chefs koken steeds internationaler

Naast de wereldberoemde Michelinsterren voor restaurants over de hele wereld, brengt het bedrijf ook elk jaar een Bib Gourmand-gids uit. Daarin worden restaurants geselecteerd die volgens de Michelin-inspecteurs de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben. De criteria zijn duidelijk: een volledig menu aanbieden (voorgerecht, hoofd- en nagerecht) voor maximaal 37 euro en toch veel kwaliteit en plezier bieden. Op 22 november komt de Benelux editie 2019 uit.

Om de lezers nog beter te begeleiden is de 11 editie voor de Benelux in een nieuw jasje gestoken. Dankzij de toevoeging van foto’s  en een modernere lay-out krijgt men een beter beeld van de opgenomen restaurants. De gids probeert ook een wat jonger publiek in aanraking te brengen met gastronomie, op een betaalbare manier.

“Wat opvalt is dat we in heel wat steden we veel zaken hebben die erg internationaal gaan”, zegt selectiedirecteur Werner Loens. “We zien veel Aziatische keuken, maar ook Libanese of Peruaanse restaurants. Ook opvallend is dat er in Wallonië meer Bib Gourmand restaurants zijn dan in Vlaanderen en er staan ook 10 nieuwe Waalse zaken in de gids. De prijs-kwaliteitverhouding ligt het beter omdat mensen er vaak minder budget hebben dan in Vlaanderen. Vlaanderen is wat rijker en daar gaan jonge ambitieuze chefs vaak sneller proberen om een Michelinster te halen.”

In de Kempen zijn er wat minder geselecteerde restaurants dan elders in Vlaanderen, maar in Herenthout is het tapasrestaurant La Taperia een opvallende nieuwkomer. Ook in Diksmuide is er een nieuwkomer met Père et Mère. De derde nieuwkomer in Vlaanderen is Magnific in Maasmechelen. In Brussel staan er zeven zeven nieuwe restaurants in de gids.

Meest gelezen