ROBIN UTRECHT

Hevig rokende auto in Brusselse tunnels stuurt ochtendspits in de war

In Brussel is er al de hele ochtend zware verkeershinder. Vier tunnels zijn een tijd lang afgesloten geweest door zware rookhinder: een hevig rokende auto die vanochtend vroeg door de tunnels was gereden, maakte het zicht daar onmogelijk. Pas rond 7.45 uur waren alle tunnels weer open.

Wie vanochtend in Brussel moest zijn met de auto heeft het geweten: het verkeer in de hoofdstad zat vanochtend in de knoop omdat vier tunnels een tijd lang waren afgesloten voor het verkeer.

Vanochtend vroeg, rond 6 uur, had er een hevig rokende auto door de Jubelpark-, Wet-, Reyers-Centrum en Belliard-tunnel gereden, waar hij tot stilstand kwam. Omdat er aanvankelijk vermoed werd dat er brand woedde werden de tunnels volgens de noodprocedure meteen afgesloten voor het verkeer.

Slagboom kapot

Al snel bleek dat er geen brand was. Maar omdat de rook in de tunnels zo dicht was en het zicht te beperkt was om veilig te kunnen rijden, bleven de tunnels nog een tijd gesloten. Om iets voor 7 uur was de rook helemaal opgetrokken en heeft de brandweer het licht op groen gezet om de tunnels weer te openen.

Maar toen dook er een technisch probleem op in de Belliardtunnel, zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit, die de tunnels beheert: “De slagboom die de tunnel afsluit, kon niet vanop afstand bediend worden.” Daarop werd een technicus ter plaatse gestuurd die rond 7.45 uur de slagboom naar omhoog heeft gedaan, waardoor het verkeer uiteindelijk weer door de tunnel kon.

Meest gelezen