Hiv-positieve Thaise militair verdacht van verkrachten tientallen jongens

In de Thaise provincie Khon Kaen is een man aangehouden die verdacht wordt van het verkrachten van tientallen minderjarige jongens. De 43-jarige Thaise militair blijkt besmet te zijn met het hiv-virus. 

De Thaise politie heeft een 43-jarige militair aangehouden, die ze ervan verdenken meer dan 75 jongens jonger dan 15 jaar te hebben afgeperst en verkracht. De man blijkt daarenboven ook hiv-positief. 

De politie kwam de man op het spoor door een melding over het gebruik van nepfoto's op Facebook en de homodatingapp Blued. De verdachte won op sociale media het vertrouwen van verschillende minderjarigen en vroeg hen om naaktfoto's. Bij een ontmoeting gebruikte de militair die foto's als afpersmiddel om zo de jongens te dwingen seks met hem te hebben. Als ze weigerden, dreigde de Thai ermee de naaktfoto's online te verspreiden.

Bij de arrestatie van de militair in zijn woning, ontdekte de politie hiv-remmers. Een test bevestigde dat de man wel degelijk seropositief is.  De verdachte hield een lijst bij van al zijn slachtoffers. Hij is ondertussen ook ontslagen uit het leger. 

Meest gelezen