In het voorjaar kan je fietsen door de bomen in Hechtel-Eksel

Na Fietsen door het Water staan in Limburg verschillende andere fietsprojecten in de steigers. Het verst gevorderd is Fietsen door de Bomen in Bosland, in Hechtel-Eksel. Dat zou in het voorjaar klaar zijn.

De brug van Fietsen door de Bomen wordt zo veel mogelijk op voorhand gemaakt in het atelier, en daarna ter plekke gemonteerd. Maar nu zijn de eerste werkzaamheden in Hechtel-Eksel zelf ook gestart.  

10 meter hoog en 700 meter lang

Gedeputeerde Igor Philjtjens: "Wat men nu aan het doen is, is de voorbereiding voor de aanleg van de weg naar de brug. En ook de kraan van 37 meter hoog wordt nu opgebouwd. Die kraan is nodig om de stukken van de brug over de bomen te kunnen tillen." De brug zelf wordt op zijn hoogste punt 10 meter. Het volledige traject is 700 meter lang. De brug zou in het voorjaar klaar moeten zijn. 
 

Meest gelezen