Jommeke jaagt als Jomme opnieuw op een voetbal in hippe kleren en op een skateboard

Sinds vorige week ligt er een stripalbum van “Jomme” in de winkel. Jomme is de eigentijdse, iets oudere versie van het stripicoon Jommeke van Jef Nys. Het boek is een hommage van stripauteur Griffo aan zijn stadsgenoot Jef Nys. 

Het album is een herwerking van het eerste verhaal van Jommeke: “De jacht op een voetbal”. Griffo tekende Jommeke  in een eigentijdse versie. De stripheld ziet er iets ouder uit, draagt nu hippe kleren en cruiset rond op een skateboard. 

Lees verder onder de tekening.

Griffo (Werner Goelen) wilde deze hommage graag maken: “Ik ben zelf opgegroeid met de albums van Jommeke”, zegt Goelen. “Daarom heb ik ook gekozen voor het eerste album. Ik was toen een ventje van 6 jaar, nu toch al meer dan 60 jaar geleden.”

Komende zaterdag zit Goelen op de boekenbeurs in Antwerpen om zijn album te signeren.

Meest gelezen