Nog geen akkoord bij Bpost, maandag nieuw overleg tussen vakbond en directie

De directie en de sociale partner bij Bpost hebben in een gezamenlijk persbericht aangekondigd dat er nog geen akkoord is over het sociale conflict bij het postbedrijf. Ze hebben vandaag een hele dag onderhandeld en er zijn "belangrijke en concrete voorstellen" op de tafel gelegd. Maandag komt er een nieuw overleg.

De vijfdaagse rotatiestaking bij Bpost van 7 tot en met 13 november gaat door zoals gepland. De directie en de vakbonden hebben nog geen akkoord bereikt over de oplossing van het conflict tussen de werkgever en de werknemers.

Vandaag hebben de directie en de sociale partners de hele dag samengezeten rond een gemeenschappelijk bepaalde agenda. "Er zijn belangrijke en zeer concrete voorstellen op de tafel gelegd", klinkt het in een persbericht.

De voorstellen worden nu geëvalueerd en er is een nieuwe vergadering gepland op maandag. Om de sereniteit van de gesprekken te bewaren, is er onderling afgesproken dat er geen verdere communicatie komt.

Bij Bpost is sinds dinsdagavond een vijfdaagse staking aan de gang. Na de staking in de sorteercentra (woensdag) en de posttransporten (vandaag) zijn de bonden nog van plan te staken bij de postbodes (vrijdag 9 november), aan de loketten, bij de administratie en de callcentra (maandag 12 november) en bij de pakjesverwerking (dinsdag 13 november). De staking is gericht tegen onder meer de werkdruk en het personeelstekort bij Bpost.

Meest gelezen