Ook Natuurpunt wil Kolenspoor opwaarderen

Na de provincie heeft nu blijkbaar ook Natuurpunt zijn oog laten vallen op het oude Kolenspoor. Volgens Natuurpunt kan het een groene zone worden die verschillende natuurgebieden met elkaar verbindt.

Onlangs kocht de provincie Limburg het oostelijke deel van het kolenspoor.  Dat ligt voor een groot deel tussen Waterschei en Maasmechelen, met ook een vertakking naar Maaseik. De provincie wil er onder meer een fietsverbinding tussen de vroegere mijnsites aanleggen. Maar volgens Natuurpunt kan het kolenspoor ook een groene zone worden die verschillende natuurgebieden met elkaar verbindt.

Smalste natuurgebied van Vlaanderen

"Je kan het oude kolenspoor zien als het langste en smalste natuurgebied van Vlaanderen", zegt Hendrik Moeremans van Natuurpunt. "In een omgeving waar de natuur versnipperd is, is het belangrijk dat er verbindingen komen tussen verschillende natuurgebieden. Minder mobiele soorten zoals reptielen moeten gebruik kunnen maken van zo'n verbindingen om zich te verplaatsen. Op die manier kunnen we ze een duurzame toekomst geven."
 

Meest gelezen