Mogelijk sabotage van bewijsmateriaal in moorddossier Van Eyken: parket onderzoekt de zaak

Het Brusselse parket onderzoekt of er opzettelijk bewijsmateriaal is vernield in het moorddossier waarin politicus Christian Van Eyken vanaf maandag terechtstaat voor de correctionele rechtbank. Enkele maanden geleden werd een dvd met bewijsmateriaal vernietigd, volgens het parket is er mogelijk sprake van sabotage.

Maandag start het proces tegen UF-politicus Christian Van Eyken en zijn kersverse echtgenote. De twee worden er van verdacht de toenmalige echtgenoot van de vrouw te hebben vermoord. Een van de cruciale bewijsstukken is een dvd waarop beide verdachten te zien zijn aan het appartement van het slachtoffer op het moment van de moord. Die dvd is enkele maanden geleden vernield. 

"Er is een gerechtelijk onderzoek geopend voor informaticasabotage en vernietiging van materiële goederen van openbaar nut", zegt Denis Goeman van het Brusselse parket. "Voorlopig is er niemand in verdenking gesteld." Christian Van Eyken en zijn kersverse echtgenote en medeverdachte worden momenteel verhoord in het onderzoek naar de sabotage van de dvd. "De betrokken partijen hebben intussen wel een kopie van de dvd ter beschikking gekregen. Of dat problemen geeft voor het proces dat volgende week start, zal maandag op de zitting moeten blijken."

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Video player inladen...

Meest gelezen