Videospeler inladen...

Selfie scoren met koningin Mathilde in Leuven

Koningin Mathilde heeft vanmorgen een bezoek gebracht aan het Museum M in Leuven. Ze bezocht daar de tentoonstelling over de adellijke familie Arenberg. Aan de ingang van het museum stonden Leuvenaars en journalisten haar op te wachten. De koningin maakte er tijd voor een selfie.

Koningin Mathilde is speciaal naar Leuven gekomen voor de nieuwe tentoonstelling in het Museum M. Maar voor ze het museum binnenging, schudde ze eerst nog wat handjes van Leuvenaars. En ze maakte ook nog tijd voor een selfie met een voorbijganger.   

Adellijke invloed

Op de tentoonstelling 'Macht en Schoonheid. De Arenbergs' worden kunstwerken, voorwerpen en kostuums getoond van de adellijke familie Arenberg. Een machtige familie die veel invloed had in Europa, zowel op politiek, economisch als cultureel gebied. In Heverlee staat nog altijd hun Arenbergkasteel. De tentoonstelling loopt nog tot 20 januari in het Museum M in Leuven.

VIDEO: bekijk hieronder het verslag uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen