Gestolen tabernakel uit Amandinahuis in Herk-de-Stad is terug

Het tabernakel dat in oktober is gestolen uit de kapel van het Amandinahuis in Herk-de-Stad is teruggevonden. Het tabernakel stond in een houten kastje dat aan de muur hing en bevatte de kelk met hosties.

Kapelaan Wim Simons had na de diefstal een vraag om tips op facebook gezet. Zijn bericht werd 26.000 keer bekeken.

Anonieme tip

Na een anonieme tip werd het tabernakel gevonden achter een haag in de buurt van de kapel. Gisteren bracht kapelaan Wim Simons het terug naar het huis van de heilige Amandina in Schakkebroek.

Sint-Martinusscholen

Het tabernakel gaat wel niet meer open. Blijkbaar is het slot geforceerd. Leerlingen van de technische afdeling van de Sint-Martinusscholen in Herk-de-Stad, waar Simons lesgeeft, gaan nu proberen het slot te herstellen. "Als dank voor het terugvinden van het tabernakel zal er nog een dankmis worden opgedragen", besluit Wim Simons. 

Meest gelezen