Video player inladen...

Uitvaart uitgesteld door staking Bpost

De vakbonden bij Bpost staken vandaag voor de tweede dag op rij. Normaal gezien duurt de actie minstens vijf dagen. Veel families waarin er een overlijden is, komen daardoor in de problemen. Hun rouwbrieven geraken niet op tijd bij familie en vrienden. Eén gezin liet de uitvaart zelfs uitstellen zodat de brieven toch nog op tijd zouden zijn.

"Die mensen hebben ons gevraagd om de uitvaart van hun vader uit te stellen. Normaal gezien zou die vrijdag doorgaan, maar nu wordt alles verplaatst naar dinsdag", vertelt Tom Pues van uitvaartbedrijf Pues in het Leuvense. "De familieleden wilden niet iedereen opbellen omdat dat emotioneel te zwaar is, dus hebben ze ervoor gekozen om de plechtigheid uit te stellen. Zo geraken alle brieven toch op tijd op het juiste adres."

Digitale brieven

Pues vindt het spijtig dat de staking bij Bpost een impact heeft op rouwende mensen. "Het is sowieso een moeilijke periode en dan hoop je dat alles zo vlot mogelijk verloopt. Gelukkig kunnen rouwbrieven tegenwoordig ook via e-mail verstuurd worden of we publiceren hem op onze website", aldus Pues. "Familieleden springen ook vaak in om de brieven zelf rond te brengen. Mensen zoeken nu een alternatief voor de post en als ze die gevonden hebben, zullen ze die een volgende keer opnieuw gebruiken in plaats van via Bpost te werken."

VIDEO: bekijk hieronder de reportage van "Het journaal"

Video player inladen...

Meest gelezen