Video player inladen...

Vissers gered op volle zee nadat boot was gekapseisd

Vier vissers zijn er gisteren met de schrik vanaf gekomen nadat hun boot omsloeg voor de Britse kust. Het is nog niet duidelijk hoe het schip uit Oostende kon kapseizen.

Voor de Britse kust is gisterenmiddag even na 16 uur een vissersboot uit Oostende gekapseisd. Het ongeval gebeurde ongeveer 20 kilometer voor de Belgische kust, maar in Engelse wateren voor de kust van Eastbourne. Het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum in Oostende en de Britse reddingsdiensten kregen een noodoproep binnen. Aan boord waren vier bemanningsleden. Zij konden allen gered worden. Twee van de vissers werden uit het water gehaald, hun collega’s zaten op de romp van het schip en werden in een reddingshelikopter opgetrokken. Het viertal werd overgebracht naar het ziekenhuis. Vandaag  keren ze huiswaarts. Volgens hun familie dobberden ze 45 minuten rond. Hoe het schip kon kapseizen, is nog niet duidelijk. 

VIDEO: bekijk hieronder beelden van de reddingsactie door de Britse Maritime and Coastguard Agency

Video player inladen...

Meest gelezen