Waalse intercommunale Publifin verandert van naam en wordt Enodia

De Waalse intercommunale Publifin heeft voor de nieuwe naam Enodia gekozen. De naamsverandering zal ingevoerd worden op de algemene vergadering van Publifin op 30 november. Publifin kwam eind 2016 in zwaar weer terecht toen bleek dat tientallen lokale mandatarissen bleken royaal bij te verdienen voor hun lidmaatschap van adviesraden waarop ze meestal niet aanwezig waren.

De Waalse intercommunale Publifin gaat vanaf 30 november door het leven gaan als Enodia. Dat is bekendgemaakt door Le Soir en wordt bevestigd door Marie-Pierre Deghaye van Publifin.

De naamsverandering komt er twee jaar na het uitbarsten van het Publifinschandaal. De intercommunale Publifin kwam eind 2016 in zwaar weer terecht toen bleek dat tientallen lokale mandatarissen bleken royaal bij te verdienen voor hun lidmaatschap van adviesraden waarop ze meestal niet aanwezig waren.

Het systeem was op poten gezet door Stéphane Moreau en PS-gedeputeerde André Gilles. Het schandaal kostte de kop van Waals minister Paul Furlan (PS), die politiek verantwoordelijk was. Verschillende stemmen pleitten voor de opdoeking van de intercommunale, maar zo ver is het niet gekomen.

Meest gelezen