"4 onbekende 'all American kids', maar barstend van het talent"

Vers en fris talent, daar was "The New Mickey Mouse Club", het Disney-programma voor kinderen en tieners dat in de eerste helft van de jaren 90 erg populair was bij de Amerikaanse jeugd, voortdurend naar op zoek. Midden november 1993 werd de cast uitgebreid met wel erg opmerkelijk talent. Althans, dat zou later zo blijken. Niemand minder dan Britney Spears, Christina Aguilera, Justin Timberlake en Ryan Gosling voegden zich bij de groep en groeiden later uit tot heuse wereldsterren. Een terugblik naar de mini-versies van deze celebrity’s is momenteel dan ook meer dan op zijn plaats.

"The New Mickey Mouse Club" bood een variatie van zang, waarbij vaak bestaande hits een eigen versie op maat van de jongeren kregen, dans en humoristische sketches. Iets waarin het 4-tal Spears, Aguilera, Timberlake en Gosling perfect bleken te passen. Sarah Elgart, producer van de "Mickey Mouse Club": "Wat we zochten waren van die typische 'all American kids'. En dat vonden we zeker bij deze 4, die nog helemaal niet besmet waren door Hollywood. Wat er bij hen ontbrak aan ervaring, werd gecompenseerd door hun talent, weliswaar toen nog ruw en onbewerkt." (E! Online, september 2018)

Timberlake: "Toen ik hoorde dat er een auditie was voor "The New Mickey Mouse Club" in Orlando, heb ik mijn moeder overtuigd om naar Florida af te reizen (Hij woonde toen met zijn moeder in Memphis, Tennessee, nvdr.). En het lukte. Ryan is dan een seizoen lang bij mij en mijn moeder komen inwonen. Echte vrienden zijn we daarna niet gebleven, zonder daar ook maar enige noemenswaardige verklaring voor te hebben." (Hollywood Reporter, februari 2017)

“Toen Ryans moeder terug voor haar werk naar Canada moest, is mijn moeder ongeveer 6 maanden lang Ryans beschermengel geworden. Je mag dus wel zeggen dat we op die jonge leeftijd een tijdlang samengewoond hebben. Omdat we samen dezelfde badkamer deelden, waren we misschien iets meer bevriend met elkaar dan met de anderen. We haalden op de set ook allerlei kattenkwaad uit. We vonden onszelf zo cool dat we in de "Mickey Mouse Club" mochten optreden. Als ik er nu op terugkijk, dan denk ik dat het toch allemaal niet zo stout was dan zoals ik het me herinner." (Ellen DeGeneres Show, oktober 2011)

Spears: "Dat was echt wel een geweldige periode. Zo plezant. Misschien was het voor mij wel een van de meest speciale momenten in mijn leven. Het is daar ook dat ik mijn liefde voor muziek bevestigd kreeg." (Entertainment Tonight, juli 2018)

Timberlake: "We hebben allemaal veel geleerd in die periode. We volgden acteerlessen, muzieklessen, danslessen. We leerden hoe opnames gebeurden, hoe programma’s tot stand kwamen, al het cinematografische werk. Dan werd je ook nog voor een publiek gezet, waardoor je dat moest entertainen, aan het lachen brengen. Eerlijk, het leek op "Saturday night live" voor kinderen!" (Hollywood Reporter, februari 2017)

Gosling: "Na een tijdje werd het de producers wel duidelijk dat ik lang niet zo getalenteerd was als sommige anderen. Zij konden beter zingen en dansen dan ik. Men begon me dan ook almaar minder te gebruiken in het programma." (The Telegraph, september 2011)

Sarah Elgart: "In tegenstelling tot bijvoorbeeld Britney en Justin kon je Ryan moeilijk een danser of zanger noemen. Maar hij had iets magisch op het scherm. Terwijl Christina de hoge noten haalde en Britney en Justin de juiste danspasjes afleverden, voegde Ryan charisma aan het programma toe. Bovendien was hij erg grappig." (E! Online)

Aguilera: "Ik vermoed wel dat er verliefdheden waren. Maar daar deed ik niet aan mee. Ik zat niet op die trein. Zat ik op de trein van Justin Timberlake? Ach, hoe het tussen mij en Britney was, je wil het niet weten. Maar ik moet toegeven dat Justin wel 'swag' had. En ja, ik denk nog altijd dat Ryan Gosling toen wel iets voelde voor Britney. Maar zij is helemaal voor Justin gegaan. Die waren toen echt verliefd." (Late late show, april 2018) Uiteindelijk zou die relatie afspringen.

Mocht u zich toch afvragen wat met de vier Mickey Mouse-leden achteraf gebeurd is: Britney Spears won een Grammy Award en 6 MTV Music Awards. Christina Aguilera won liefst 5 Grammy Awards en 3 Teen Choice Awards. Justin Timberlake deed het nog beter met 10 Grammy Awards, ook kreeg hij een Oscar-nominatie en won hij intussen 9 People’s Choice Awards. Ryan Gosling ten slotte werd 2 keer genomineerd voor een Oscar, maar won wel een Golden Globe en een MTV Movie Award.

Meest gelezen