Video player inladen...

7 jaar cel geëist voor 4 verdachten mogelijke groepsverkrachting in Antwerps hotel

In Antwerpen is het proces gestart tegen vier verdachten van een mogelijke groepsverkrachting in een hotel in Antwerpen begin dit jaar. Twee Nederlandse vrouwen zouden verkracht zijn in hun hotel nadat ze naar een discotheek waren geweest. Het parket eist 7 jaar cel voor de vier verdachten.

Vanmiddag is in Antwerpen een proces van start gegaan tegen vier mannen, allemaal twintigers van Afrikaanse afkomst. Ze staan terecht voor een mogelijke groepsverkrachting van twee Nederlandse vrouwen in een hotel in Antwerpen begin dit jaar.

Waar gaat de zaak over? In maart zouden de twee Nederlandse vrouwen verkracht zijn door de vier verdachten. De vrouwen waren op citytrip in Antwerpen en gingen naar een discotheek. Twee verdachten zouden de jongen vrouwen vergezeld hebben naar hun hotel en daarna twee vrienden binnengelaten hebben, waarna de vrouwen verkracht zouden zijn. Een van de verdachten heeft bekend, de anderen houden vol dat alles met wederzijdse toestemming gebeurde. De beklaagden worden ook vervolgd voor diefstal.

Het parket tilt zwaar aan de feiten en eist een celstraf van 7 jaar voor de vier beklaagden. De zitting vond plaats achter gesloten deuren. Daar had de advocate van de slachtoffers, Liliane Verjauw, om gevraagd. Drie van de beklaagden hadden zich verzet tegen een behandeling achter gesloten deuren. "Na alle media-aandacht die deze zaak gekregen heeft, willen zij nu ook wel eens hun kant van het verhaal belicht zien", klonk het langs de kant van de verdediging. De rechtbank besliste echter om de zaak zonder pers en publiek te behandelen.

Brief van de Nederlandse vrouwen: "Terugdenkend aan die desbetreffende nacht in het hotel ervaar ik mentale pijn. Deze pijn gaat maar door en stopt niet."

In de rechtbank heeft Verjauw brieven voorgelezen van de slachtoffers. "Ze hebben een brief geschreven aan de verdachten om duidelijk te maken wat dat met hun leven gedaan heeft, welke drama's zich hebben afgespeeld. Iedereen werd stil en de voorzitter heeft goed geluisterd."

Zo schrijft één van de vrouwen: "Terugdenkend aan die desbetreffende nacht in het hotel ervaar ik mentale pijn. Deze pijn gaat maar door en stopt niet. Hoe graag ik er ook niet aan wil denken. Ik hoop dat jullie realiseren hoeveel pijn jullie mij, mijn vriendin, onze familie en vrienden hebben aangedaan. (...) Keer op keer hoor ik mijn beste vriendin "stop" zeggen. Tijdens deze herhalende horrorfilm in mijn hoofd bevries ik weer." 

Keer op keer hoor ik mijn beste vriendin "stop" zeggen. Tijdens deze herhalende horrorfilm in mijn hoofd bevries ik weer

De andere vrouw vervolgt: "Nog steeds geef ik mijzelf de schuld: had ik maar nooit met jou gedanst, gepraat en gezoend. Ik word misselijk van die gedachte, had ik maar vaker "nee" en "stop" gezegd, misschien drong het dan wel tot jullie door en hield het op. (...) Maar ik weet dat elke dag beter gaat worden en ik hier sterker uitkomen en dat jullie voor altijd de vier verkrachters van twee ongelooflijk sterke vrouwen blijven."

Jullie blijven voor altijd de vier verkrachters van twee ongelooflijk sterke vrouwen

De advocaten van de verdachten wilden niet reageren na de zitting.

Meest gelezen