Video player inladen...

Australisch team opereerde Siamese tweeling: "Hard gewerkt, én geluk gehad" (expliciete beelden)

In een kinderziekenhuis in de Australische stad Melbourne is tot ieders grote opluchting een delicate operatie met succes bekroond. Een Siamese meisjestweeling van 15 maanden die met de buik verbonden was, is gezond en wel gescheiden. 

Nima en Dawa kwamen een maand geleden uit Bhutan naar Melbourne, maar de operatie werd toen zo'n vier weken uitgesteld zodat de patiëntjes alle nog nodige voorbereidingen kregen. Het 18-koppige chirurgische team werd bijgestaan door de Bhutanese dokter Karma Sherub, die de meisjes al sinds hun geboorte volgt. 

De meisjes hadden hun lever gemeenschappelijk, en het was onduidelijk of ze ook hun darmstelsel deelden. Maar dat bleek niet het geval, waardoor de ingreep erg voorspoedig verliep.

Op de beelden uit de operatiekamer is te zien hoe Nima en Dawa na de operatie voor het eerst elk in een eigen bed kunnen liggen. Joe Crameri, het hoofd van het team, feliciteerde zijn medewerkers: "Al het harde werk en de inspanningen van de laatste weken hebben nu vruchten afgeworpen. En er waren geen verrassingen, vandaar dat we hier eerder staan gepland."

Meest gelezen