Auto belandt in konvooi van premier Michel, twee agenten naar het ziekenhuis

Vanmiddag is een auto in het konvooi van premier Michel en de Britse premier Theresa May beland. Daardoor moesten twee motoragenten een manoeuvre uitvoeren en reden ze op elkaar in. De agenten zijn naar het ziekenhuis gebracht. "Het gaat om een spijtig ongeval, maar er wordt geen kwaad opzet vermoed", reageert de woordvoerder van de premier. 

Deze morgen kwamen premier Charles Michel en de Britse premier Theresa May samen voor de herdenking van een eeuw Wapenstilstand, bij de militaire begraafplaats van Saint-Symphorien nabij Bergen. Na de herdenking zetten de regeringsleiders koers naar het SHAPE, het centrale commandocentrum voor militaire troepen van de NAVO. Tijdens die rit liep het even mis, toen een burgerwagen omstreeks 10.40 uur in het konvooi van de regeringsleiders belandde.

Twee motoragenten moesten een manoeuvre uitvoeren en reden daardoor op elkaar in. De premier, zelf een motorrijder, liet het konvooi meteen stilleggen. De agenten werden medisch onderzocht en werden naar het ziekenhuis gebracht. "Ze zijn slechts lichtgewond, en we vermoeden dat ze het ziekenhuis snel kunnen verlaten", klinkt het bij de federale wegpolitie. De premier zelf raakte niet gewond. 

"Het gaat om een spijtig ongeval, maar er wordt geen kwaad opzet vermoed", reageert de woordvoerder van de premier. Het konvooi werd nadien verder hervat. 

Meest gelezen