Videospeler inladen...

Bpost-staking, dag 3: postbodes staken, maandag nieuw overleg

De staking bij Bpost is vandaag aan zijn derde dag toe. Vandaag staken de postbodes. Ook zij protesteren tegen het tekort aan personeel en de te hoge werkdruk. De staking bij Bpost duurt normaal nog tot dinsdag.

Na de werkonderbrekingen in de sorteercentra op woensdag en de staking bij de vrachtwagenchauffeurs gisteren, leggen vandaag de postbodes het werk neer bij Bpost. Brieven moet u vandaag dus niet in de bus verwachten vandaag.

De staking duurt dus voort, maar intussen zijn de vakbonden en de directie van het postbedrijf wel on speaking terms. Er is nog geen akkoord, maar gisteren hebben ze “belangrijke en zeer concrete voorstellen” op tafel gelegd, luidt het in een gemeenschappelijke verklaring. Die voorstellen worden nu door de onderhandelaars geëvalueerd en maandag wordt er voort gepraat.

Intussen duurt de staking voort: maandag gaan de postkantoren niet open en dinsdag ten slotte staakt de pakjesdienst van Bpost.

Herbekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen