Christian Van Eyken en vrouw vrijgelaten na verhoor in onderzoek naar sabotage

Christian Van Eyken en zijn echtgenote zijn vrijgelaten na verhoor. Het pasgetrouwde koppel dat zich vanaf maandag samen moet verantwoorden voor de moord op de toenmalige echtgenote van de vrouw, werd gisteren opgepakt en urenlang ondervraagd in een onderzoek naar sabotage. 

Enkele maanden geleden raakte een dvd met bewijsmateriaal in het moordonderzoek vernield. Het parket opende een gerechtelijk onderzoek en ging gisteren over tot de ondervraging van de twee moordverdachten. "Er zijn gisteren verschillende verhoren uitgevoerd", zegt Denis Goeman van het Brusselse parket. "Voorlopig is er niemand in verdenking gesteld. De twee werden na verhoor vrijgelaten."

Niet alleen het koppel werd gisteren verhoord, maar ook de advocaten werden verhoord. "Iedereen die die dag aanwezig was op de griffie werd verhoord." 

Maandag start het proces tegen de twee over de moord op de toenmalige echtgenoot van de vrouw. Of dat problemen geeft voor het proces dat volgende week start, zal maandag op de zitting moeten blijken.

Meest gelezen