"Dat ik niet hielp met dat geweer, ja, dat was een vergissing"

Soms is een filmfragment "te opvallend verkeerd" om onbesproken te blijven. Zoals bijvoorbeeld in de blockbuster "Jurassic Park", die in 1993 in de bioscoopzalen verscheen. Ook nu nog, zovele jaren later, blijft de vraag waarom de jonge Tim, een rol van Joe Mazzello, tijdens een aanval van voorhistorische roofdieren, zijn medevluchters in nood niet helpt door eenvoudigweg een geweer op te rapen. Joe Mazzello, die momenteel schittert als bassist John Deacon in "Bohemian rhapsody", geeft nu toe dat deze scène niet goed doordacht was.

In die scène is dus te zien hoe Alan Grant (rol van Sam Neill) en Ellie Sattler (rol van Laura Dern) hun best doen een deur dicht te houden, terwijl Ellie intussen een geweer dat iets verder ligt, in haar handen probeert te krijgen. Maar dat lukt niet. Terwijl Tim, die mee op de vlucht geslagen is voor de roofdieren, dat geweer vrij makkelijk naar Ellie had kunnen toeschuiven. 

Doorheen de jaren leverde deze scène diverse parodieën op, waarbij de vraag bleef waarom Tim geen enkel initiatief toonde om hulp te bieden. Of waarom Grant en Sattler niet naar de jongen geroepen hadden om hen te helpen. Joe Mazzello, toen 13 en nu 35, reageerde nu op nieuwswebsite Huffington Post als volgt: "Er worden nu eenmaal fouten gemaakt. Oké? Die fouten zijn er gemaakt."

"Het ging om een levensbedreigende situatie. Misschien wilde professor Grant niet dat een jong kind een geweer in zijn handen zou nemen. Dat is één theorie. Maar ik wil toch zeggen dat ik niet alleen maar een complete domoor in die film was. Hij was het toch die de anderen er opmerkzaam op maakte om niet met licht in het gezicht van de T-Rex te schijnen. Dat was toch wel een verdienste van mij."

"Ach, dat van dat geweer was een vergissing. Maar uiteindelijk loopt het allemaal goed af."

Na "Jurassic Park" was Mazzello te zien in onder meer "The social network" en "G.I Joe: Retaliation", en nu dus in "Bohemian rhapsody".

Meest gelezen