© Hulpverleningszone Noord-Limburg

Everzwijnen die Lommel op stelten hebben gezet, zijn gezond en wel gevangen

De groep everzwijnen die het centrum van Lommel, in Limburg, al een tijdje onveilig maakt is gevangen. De dieren zouden eerst worden neergeschoten door jagers, maar uiteindelijk is toch het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek opgetrommeld.

De groep everzwijnen was al een tijdje erg actief in het centrum van de Limburgse stad Lommel. Ze richtten onder meer schade aan in tuinen en waren ook een gevaar voor het verkeer. Eerst zouden ze neergeschoten worden door enkele jagers die zelfs een drone zouden inzetten om ze te lokaliseren.

Hieronder een video van Radio 2 Limburg van de dieren in een tuin:

Uiteindelijk zijn de dieren vanmorgen ingesloten. "De politie en gemeentediensten hebben hekken kunnen zetten rond de groep", legt Sil Janssens van het Natuurhulpcentrum uit aan Radio 2 Limburg. "We hebben dan nog extra netten gehangen en ze een voor een met schepnetten er uit kunnen halen."

Het vangen van de dieren was blijkbaar vrij gemakkelijk. Alleen het laatste dier was erg bang en daardoor vrij agressief. Volgens Janssens was dit nooit zo vlot gelukt met echte wilde everzwijnen. "Dit zijn duidelijk halftamme dieren die ergens ontsnapt zijn of zijn uitgezet", zegt hij resoluut.

video: Bekijk hier hoe medewerkers van het Natuurhulpcentrum de everzwijnen te pakken krijgen

Videospeler inladen...

Waar de dieren vandaan komen, is nog niet duidelijk. Het is ook nog niet duidelijk waar ze uiteindelijk heen moeten. Voorlopig worden ze opgevangen in het Natuurhulpcentrum.

Meest gelezen