Geen Bruulparking in Leuven, Ridouani stelt beleidsploeg voor

De kersvers verkozen burgemeester van Leuven Mohamed Ridouani (SP.A) heeft vandaag het nieuwe schepencollege voorgesteld. Hij somde verder ook de belangrijkste beleidspunten op voor de komende zes jaar. Coalitiepartij Groen lijkt alvast haar eerste overwinning te boeken: de ondergrondse Bruulparking komt er niet.

Net als SP.A, leveren ook Groen en CD&V elk drie schepenen. Zowel Groen-lijstrekker David Dessers (Mobiliteit en Leefmilieu) als CD&V-lijsttrekker Carl Devlies (Financiën en Ruimtelijk beleid) krijgen een schepenpost. Het nieuwe schepencollege is er volgens Ridouani één "met nieuw talent, naast veel ervaring, en evenveel vrouwen als mannen". Nieuwe jonge krachten in het schepencollege zijn Lalynn Wadera (SP.A), die onder meer verantwoordelijk zal zijn voor Economie en Onderwijs, en Thomas Van Oppens (Groen), die de portefeuilles Personeel en Studentenzaken krijgt toegewezen.

(lees verder onder tweet)

In de gepubliceerde visienota gaat het nieuwe stadsbestuur ook in op de prioriteiten voor de komende zes jaar. Zo zal de Vismarkt parkeervrij en de omringende straten autoluw worden gemaakt. Er zal verder ook worden gewerkt aan een circulatieplan voor de verschillende deelgemeenten.

Bruulparking

Het meest opvallende nieuwtje is echter dat de plannen voor de zogenaamde Bruulparking worden opgeborgen. Groen zei voor de verkiezingen nog dat het de ondergrondse parking "liever begraven dan gegraven" zag. Het stadsbestuur lanceert nu een studie naar de mogelijke alternatieven voor het project van de Bruulparking.

Huidig coalitiepartner CD&V stelde in het verleden nog dat het project "noodzakelijk is voor de ontwikkeling van de benedenstad". Ook SP.A was het plan niet ongenegen. De socialisten waren echter voorzichtiger in hun formulering. “Als iemand een beter voorstel heeft dan ben ik bereid om dat te onderzoeken”, stelde Ridouani nog net na de verkiezingen.

Meest gelezen