Jean-Marc Nollet officieel verkozen tot covoorzitter Ecolo

Jean-Marc Nollet is vrijdagavond officieel verkozen tot covoorzitter van Ecolo. Hij kreeg 93 procent van de stemmen. Nollet vervangt Patrick Dupriez en wordt de collega van Zakia Khattabi.

De Franstalige politicus Jean-Marc Nollet is op de algemene vergadering van Ecolo aangesteld als nieuwe covoorzitter van de Franstalige groenen. Nollet volgt Patrick Dupriez op, die midden oktober zijn afscheid aankondigde als covoorzitter van Ecolo.

Nollet zal een tandem vormen met Zakia Khattabi tot na de verkiezingen van 2019. Zakia Khattabi stond sinds maart 2015 samen met Dupriez aan het hoofd van de Franstalige groenen.

Nollet kreeg 93 procent van de stemmen. "Ik ben geraakt door het resultaat en de kwaliteit van het debat, door ons vermogen om onze verschillen te overstijgen en er sterke punten van te maken", zei Nollet na de bekendmaking van het resultaat.

Meest gelezen