Video player inladen...

Malibu en andere kustplaatsen in Californië worden geëvacueerd wegens bosbranden

Op niet minder dan drie plaatsen in de Amerikaanse staat Californië woeden er hevige bosbranden. De mondaine kustplaats Malibu nabij Los Angeles, maar ook andere steden worden ontruimd uit voorzorg. Er zouden ook al zeker negen doden zijn gevallen bij de branden.

Een van de brandhaarden woedt ten westen van de stad Los Angeles. Daar zijn meer dan 80.000 mensen gedwongen moeten vertrekken uit hun woningen, omdat die door het vuur bedreigd worden. De mondaine kustplaats Malibu is volledig ontruimd en dat geldt ook voor sommige delen van Thousand Oaks, de stad waar enkele dagen geleden elf mensen zijn doodgeschoten in een nachtclub.

De hulpdiensten vragen inwoners om de kustwegen te gebruiken en niet die in het binnenland. Daar zouden ze geblokkeerd dreigen te worden door de hevige branden. Het vuur verspreidt zich erg snel door aanwakkerende winden en door de droogte. In totaal zijn in Californië nu al meer dan 157.000 mensen geëvacueerd.

In het stadje Paradise in het noorden van Californië zijn ook alle inwoners geëvacueerd. Volgens hen was er een grote verkeerschaos en hebben sommigen hun voertuigen moeten achterlaten om te voet weg te vluchten. Een groot deel van het stadje zou in de vlammen zijn opgegaan.

Andere bronnen melden dan weer dat er een rookwolk hangt boven grote delen van San Francisco Bay meer naar het zuiden. Officieel zouden er bij de bosbranden in Californië nu al zeker vijf doden zijn gevallen, maar er zijn ook nog een aantal vermisten.

Herbekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen