Mathias Vanden Borre volgt Johan Van den Driessche (N-VA) op als gemeenteraadslid in Brussel

Mathias Vanden Borre zal op 3 december de eed afleggen als gemeenteraadslid voor N-VA in de Stad-Brussel. Daarmee volgt hij Johan Van den Driessche op, die uit de politiek stapt.

Op drie december zal Mathias Vanden Borre (N-VA) de eed afleggen als nieuw gemeenteraadslid in de Brusselse gemeenteraad. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober behaalde de N-VA 3,7 procent in Brussel-Stad, goed voor één zitje. Normaal gezien had dat naar Johan Van den Driessche moeten gaan, maar die kondigde eerder aan dat hij om familiale redenen uit de politiek stapt. Van den Driessche blijft wel nog aan als fractieleider van N-VA in het Brussels Parlement, maar zal in mei niet meer op de lijst staan. 

De 31-jarige Vanden Borre woont in de Brusselse kanaalzone. Hij studeerde eerst Politieke Wetenschappen aan de KULeuven en daarna ook Rechten aan de UGent. De N-VA'er deed ervaring op in de politiek als raadgever Algemeen Regeringsbeleid op het kabinet van Vlaamse minister-president Geert Bourgeois. Hij houdt zich daar onder meer bezig met maatregelen inzake transparantie, goed bestuur en een moderne overheid.

"Brussel heeft dringend nood aan een verantwoordelijk en transparant bestuur dat de vele grote uitdagingen eindelijk aanpakt en zorgt voor meer welvaart", zegt Vanden Borre. "Ik wil de expertise die ik heb opgebouwd dankzij minister-president Geert Bourgeois hiervoor maximaal inzetten."

Het nieuwe N-VA-gemeenteraadslid kreeg bij de afgelopen verkiezingen 291 voorkeursstemmen achter zijn naam. Het grootste aantal van de N-VA in de stad Brussel na Johan Van den Driessche, die 847 voorkeursstemmen behaalde.

Meest gelezen