"Ons huwelijk was alsof je een hamburger in een fastfoodrestaurant koopt"

Hij beleefde een glorietijd bij basketbalploeg Chicago Bulls, zij hing aan menig garagemuur dankzij haar rol als 'bikini babe' in de tv-serie "Baywatch". Beiden op het hoogtepunt van hun carrière, waarbij glamour, glitter en een vleugje extravagantie nooit ver weg waren, leken Dennis Rodman en Carmen Electra voor elkaar geboren te zijn, al was het maar om tabloids wereldwijd de sensatie te geven die ze wilden. Met op 14 november 1998 een kers op de taart die kon tellen: een hals over kop-huwelijk in de Little Chapel of The Flowers in Las Vegas. Om 9 dagen later tot het besef te komen dat dit louter het gevolg was van, zo werd het alvast door vrienden en kennissen achteraf beschreven, "een nachtje zwaar doorzakken".

Bijgevolg is het huwelijk van Rodman en Electra 20 jaar geleden een van de kortste celebrity-huwelijken ooit, ook al brouwden ze er nadien nog een vervolg aan. Toch leek het alsof beiden de plotse ingeving in Las Vegas zelf niet hadden zien aankomen.

Electra: "Het was een erg emotionele tijd voor mij toen (Haar moeder en oudere zus waren niet zolang voordien overleden, nvdr). Ik was volledig verdoofd. Rodman was leuk om mee uit te hangen en we gingen dan ook iedere avond op stap. Ik bleef maar denken dat hij mijn redding was. Plezier hebben en me nergens druk om maken. We zijn dan naar Vegas afgereisd en daar trouwden we. Ik probeerde datgene vast te houden wat zich aanbood. Om niet opnieuw iemand te moeten verliezen na de dood van mijn moeder en zus." (Glamour, mei 2004)

"Ze klopten gewoon op de deur en kwamen naar binnen. Het was nog vroeg in de morgen, rond 7 uur. De enige muziek die gespeeld werd was "Here comes the bride". Gefilmd mocht er alvast niet worden. Het was bovendien niet zo dat ze aan elkaar hingen, dat ze elkaar voortdurend knuffelden", lieten medewerkers van de Little Chapel over de trouw aan celebritywebsite People toen weten.

Negen dagen na de huwelijksceremonie diende Rodman een aanvraag in om het huwelijk te annuleren, omdat, zo verklaarde hij, "zijn geestestoestand het had laten afweten toen hij de huwelijksbeloften uitsprak". Een nauwe medewerker van Rodman verklaarde zelfs dat Rodman "strontzat" was. Volgens de advocaat van Rodman hadden de 2 pasgehuwden elkaar sinds de ceremonie niet meer gezien en hij verklaarde dat "beiden akkoord gaan met een nietigverklaring". Electra voegde daaraan toe: "Eerst denk je dat het iets heel romantisch is. Maar dan realiseer je je al snel: "Wat? Zijn we getrouwd in Vegas?" Alsof je een hamburger gaat kopen in een fastfoodrestaurant."

Toch verzoenden beiden zich, of lieten het althans zo uitschijnen voor de nationale en internationale pers. "I’m still married … and I hope it stays", aldus Rodman op nieuwswebsite USA Today. Zelfs tijdens een persconferentie in februari, naar aanleiding van Rodmans overstap naar Los Angeles Lakers, liet de basketter nog weten dat "hij en zijn vrouw gelukkig getrouwd waren, ook al leefden ze apart van elkaar". 

Eind maart 1999 werd uiteindelijk een officiële echtscheidingsaanvraag ingediend  om een einde te maken aan hun huwelijk dat toen dus 6 maanden oud was. "Iedere dag is er wel iets in ons huwelijk, ofwel van mijn kant ofwel van die van mijn vrouw. Dat maakt het natuurlijk lastig in een huwelijk", liet Rodman door het tijdschrift Newsweek optekenen. Er zou ook sprake geweest zijn van fysiek geweld, met tussenkomst van de politie. Maar tot een veroordeling op dat vlak kwam het nooit.

Bij de indiening van de echtscheidingspapieren liet de woordvoerder van het (ex-)koppel, Matt Labov, aan New York Post alvast weten dat "beiden altijd vrienden geweest zijn en dat in de toekomst ook zullen blijven". 

In het tv-programma "Where are they now?" keek Electra in oktober 2014 tegenover gastvrouw Oprah Winfrey als volgt terug op haar korte huwelijk: "Er zat heel veel passie in ons huwelijk. Als het goed ging, dan voelde het zelfs geweldig aan. Maar als het slecht ging, dan kon het niet nog slechter gaan. Ik heb toen van mijn leven een rommeltje gemaakt en het heeft wat tijd nodig gehad om alles terug in orde te krijgen."

Rodman liet in april 2018 aan Page Six dan weer weten dat "mocht hij Carmen nogmaals tegenkomen en mocht zich de gelegenheid voordoen, hij haar opnieuw ten huwelijk zou vragen. Maar als we elkaar tegenkomen, wat nu en dan gebeurt, dan praten we vooral over alledaagse dingen. En dus niet over ons huwelijk van toen."

Dat huwelijk van toen omschreef Time Magazine uiteindelijk als: "There are bad decisions and worse decisions, and then there are Dennis Rodman's decisions…"

Meest gelezen