Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Slachtoffers schietpartij in Californië overleefden bloedbad in Las Vegas vorig jaar

Het aantal schietpartijen in de Verenigde Staten is zo hoog dat veel mensen die eerder deze week ontsnapten aan de schutter in de nachtclub in Californië, in oktober vorig jaar de schietpartij in Las Vegas overleefden. Een van hen is nu toch doodgeschoten in de nachtclub.

Er komen steeds meer details over de dodelijke schietpartij in de stad Thousand Oaks, ten westen van Los Angeles. Daar zijn donderdag twaalf mensen doodgeschoten door een gewezen militair. Die schietpartij vond plaats in een nachtclub en het toeval wil dat er mensen aanwezig waren die vorig jaar een andere grote schietpartij in Las Vegas, in de staat Nevada, overleefden.

Een van die mensen is de 27-jarige Telemachos Orfanos. Hij werd donderdag doodgeschoten in de nachtclub in Thousand Oaks. Zijn moeder is woedend en wil geen "thoughts and prayers", maar wel actie van politici. Ze eist dat het Congres "wetten stemt zodat niemand nog moet vrezen dat zijn of haar kind niet meer naar huis komt".

Er waren echter ook andere overlevenden van het bloedbad in Las Vegas die dit keer nipt ontsnapten aan de schutter in Thousand Oaks. "De tweede keer is het niet eenvoudiger," aldus Brendan Kelly. Hij is lid van het elitekorps Marines en herkende meteen het geluid van geweerschoten in de nachtclub.

Zowel in Las Vegas als in Thousand Oaks werd er geschoten tijdens een muziekoptreden. Ironisch genoeg was de nachtclub in Thousand Oaks een plek waar slachtoffers van het bloedbad in Las Vegas troost bij elkaar kwamen zoeken. Bij die schietpartij in Las Vegas vorig jaar vielen er 58 doden.

Meest gelezen