Video player inladen...

Verdachte van kindermoord, Jos Brech, ontkent betrokkenheid

De advocaat van de 56-jarige Nederlander Jos Brech heeft in het Algemeen Dagblad gezegd dat zijn cliënt niets te maken heeft met de moord op de 11-jarige Nicky Verstappen. "Het standpunt van mijn cliënt is, ik heb het delict niet gepleegd", zegt advocaat Gerald Roethof.

De Nederlandse moordverdachte Jos Brech (56) stelt dat hij de 11-jarige Nicky Verstappen niet misbruikt of gedood heeft. Dat heeft zijn advocaat Gerald Roethof gezegd aan het Algemeen Dagblad (AD). Het is de eerste keer dat de advocaat van Brech zich uitspreekt over de opstelling van de moordverdachte.

Hoe het DNA van de verdachte dan op de onderbroek van Nicky terecht is gekomen, blijft vooralsnog onduidelijk. Roethof wil geen verdere toelichting geven. "Meer dan dit zeg ik nu niet, de inhoudelijke verklaring komt op het moment dat de tijd rijp is."

Het zag er volgens het AD al naar uit dat de 56-jarige verdachte zou ontkennen. In september gaf Roethof aan dat B. geen bekentenis had afgelegd in de rechercheverhoren.

Midden augustus raakte bekend dat de 56-jarige Jos Brech gezocht werd in het kader van het onderzoek naar de moord op de 11-jarige Nicky Verstappen, nu 20 jaar geleden. Het gerecht kwam hem op het spoor na een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek. Zijn DNA kwam overeen met het DNA dat aangetroffen was op de kleren van het 11-jarige slachtoffer.

Maar Brech was op dat moment al maanden spoorloos. Zijn laatste teken van leven dateerde van februari en zijn laatst gekende verblijfplaats was een chalet in de Franse Vogezen. De Nederlandse speurders riepen de  hulp in van het publiek. Dat leidde tot zijn arrestatie in de buurt van Barcelona in Spanje. Eind augustus werd Brech overgeleverd aan Nederland.

Meest gelezen