AFP or licensors

Dodental aanslagen Somalië loopt op tot 41

De aanslag met bomauto's op een hotel in het centrum van de Somalische hoofdstad Mogadishu heeft volgens een nieuwe balans van de politie minstens 41 levens geëist.

"Het aantal doden is gestegen. Uit de informatie die we ontvingen van verscheidene ziekenhuizen blijkt dat de dodentol is gestegen tot 41 en dat 106 mensen gewond zijn", dat zei politiefunctionaris Ibrahim Mohamed.

Bomauto's ontploften nabij hotels

Vrijdag lieten twee zelfmoordterroristen bomauto's exploderen voor de ingang van het hotel Sahafi. Nadien volgde een derde explosie en kwam het tot een zwaar vuurgevecht tussen veiligheidspersoneel en terroristen die het hotel wilden binnendringen. Alle aanvallers kwamen om het leven.

De politie vermoedt dat de terreurorganisatie al-Shabaab achter de aanslag zit. Al-Shabaab wil een radicale islamistische vorm van heerschappij vestigen in Somalië. Het hotel Sahafi is populair bij regeringsfunctionarissen en buitenlanders die in de stad verblijven.

Meest gelezen