Man die met vuurwapen dreigde in Elsene, heeft zich overgegeven aan politie

De man die eerder op de avond met een vuurwapen gedreigd had in een restaurant in Elsene, heeft zich overgegeven aan de politie. Dat meldt het Brusselse parket. De man, die geen onbekende is voor politie en gerecht, werd van zijn vrijheid beroofd en zal later op de avond verhoord worden.

Een man was rond 19.30 uur een restaurant in de Amerikaansestraat binnengestapt met een vuurwapen. "Het is nog onduidelijk of hij personeel heeft bedreigd of de uitbater", zegt Ine Van Wymeersch van het Brusselse parket aan VRT NWS.

Vervolgens was hij de zaak uitgewandeld en even verderop een appartement binnengegaan. "We zijn aan het nagaan of het zijn eigen woonst is of van mensen die hij kent", zegt Van Wymeersch nog. "Toen de politie ter plaatse kwam, had hij zich eerst verschanst."

De Brusselse politie zette de buurt af en riep de speciale interventie-eenheden van de federale politie in versterking maar uiteindelijk gaf de man zich zonder verzet over aan de agenten. "De man is van zijn vrijheid beroofd en wordt in de loop van de avond verhoord", klinkt het verder. "Zo hopen we meer duidelijkheid te krijgen over zijn precieze bedoelingen."

Meest gelezen