Nederland gaat accijnzen op alcohol niet verhogen

Nederland gaat de accijnzen op alcohol dan toch niet verhogen, zo bericht de krant De Telegraaf. Wel worden stuntaanbiedingen met kratjes bier en flessen wijn aan banden gelegd. Winkels bij onze noorderburen mogen straks maximaal 25 procent korting geven op alcoholische dranken.

De Nederlandse staatssecretaris voor Volksgezondheid Paul Blokhuis werkt aan akkoorden die drankgebruik, roken en overgewicht moeten indammen. Uit conceptteksten bleek dat de bewindsman nadacht over een forse prijsverhoging voor alcohol door de accijnzen te indexeren. Hierdoor zouden de prijzen van flessen drank meegroeien met de inflatie. Maar dat plan is nu van de baan.

Daarentegen worden frisdranken met minder suiker en flessen bronwater niet goedkoper. De stevige anti-rookmaatregelen blijven volgens de krant wel grotendeels intact, al is de extra accijnsverhoging geschrapt.

Meest gelezen