archiefbeeld

Nederlandse overheid flitst niet voor snelheid, maar om enquête af te nemen

Wie volgende week in Nederland de weg opgaat heeft veel kans om geflitst te worden, ook als je niet te snel rijdt. De eigenaar van de geflitste auto, krijgt geen boete maar een vragenlijst in de bus. Dat meldt de NOS. De Nederlandse overheid wil namelijk massaal de weggebruikers bevragen.

De Rijkswaterstaat is in Nederland onder meer verantwoordelijk voor de weginfrastructuur, denk aan wat het Agentschap Wegen & Verkeer in Vlaanderen doet. Ze gaan op 38 plaatsen in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland camera's plaatsen die de kentekens van alle auto's fotograferen. Ook van wie niet te snel rijdt dus.

De eigenaars van die geflitste auto's krijgen geen boete, maar een brief in de bus. Daarop zal een link staan naar een digitale enquête. De wegbeheerder wil de weggebruikers bevragen naar hun reisgedrag. De verzamelde informatie zou dan gebruikt worden om de doorstroming van het verkeer en de informatie naar de automobilisten te verbeteren.

Meest gelezen