Video player inladen...

Huidig burgemeester van Zelzate Frank Bruggeman (VLD-SD): "Cordon sanitaire wordt doorbroken" 

Huidig burgemeester van Zelzate Frank Bruggeman (VLD-SD) reageert verontwaardigd op de nieuwe coalitie die straks aan de macht zal zijn in "zijn" gemeente. De nieuwe coalitie zal namelijk bestaan uit de SP.A en de uiterst-linkse partij PVDA. "Het cordon sanitaire dat bestaat tegen extreemrechts en extreemlinks wordt hier doorbroken", zegt Bruggeman, al bestaat er in werkelijkheid geen cordon sanitaire tegen extreemlinks. In ons land ligt er alleen een cordon sanitaire rond het Vlaams Blok, nu het Vlaams Belang.

Een trieste dag, niet alleen voor Zelzate, maar voor het hele land. Zo reageert huidig burgemeester van Zelzate Frank Bruggeman (VLD-SD) op de nieuwe coalitie van SP.A en PVDA in zijn gemeente. "Ik denk dat het cordon sanitaire hier jammer genoeg doorbroken wordt."  Maar in werkelijkheid bestaat er geen cordon sanitaire tegen extreemlinks.

Bruggeman meent ook dat SP.A nationaal daar een prijs voor zal moeten betalen.  "Ik denk dat SP.A-voorzitter John Crombez twee keer moet nadenken wat zijn collega's Gwendolyn Rutten (Open VLD) en Wouter Beke (CD&V) daarover gaan denken. Ik vind het geen goede zaak en het is financieel zeker niet betaalbaar."

VIDEO: bekijk hieronder het verslag van "Het journaal"

Video player inladen...

Meest gelezen