Video player inladen...

Waalse arbeiders krijgen plots 30.000 euro loon extra... Directie hoopt dat ze alles netjes terugstorten

Heel wat arbeiders van de staalfabriek Thy-Marcinelle zijn steil achterovergevallen bij het checken van hun bankrekening. Zonder waarschuwing stond daar plots 30 000 euro loon meer op dan ze verwachten. Het gaat om een fout, zegt de directie nu. Die hoopt dat elke arbeider het geld netjes gaat terugstorten.

Alle 230 arbeiders van de staalfabriek Thy-Marcinelle hebben bijna 30 000 euro extra loon gekregen. Het gaat niet om een deelname in de winst van het bedrijf in de vorm van een enorme eindejaarspremie. Wel om een fout.

De directie heeft intussen alle 230 arbeiders een brief geschreven om uit te leggen wat er fout is gegaan. Met daaraan toegevoegd de vraag om het bedrag terug te storten. 

Het is nu afwachten of ze dat allemaal gaan doen. Geruchten doen de ronde dat sommigen al een deel uitgaven, bij een ander zou het automatisch doorgestort zijn omdat ie in schuldbemiddeling zit.

Mocht het niet lukken alles te recupereren op vrijwillige basis dan rest de directie enkel nog het proberen afdwingen via de rechtbank.

Meest gelezen