Bijna 40 slachtoffers bij treinramp in Congo

In Congo zijn zaterdag bijna 40 mensen om het leven gekomen nadat een trein ontspoord was. Volgens lokale media belandde de trein naast de sporen tussen Kindu, in de oostelijke provincie Maniema, en Kamina in Haut-Lomani. De trein was onderweg naar Lubumbashi in het zuiden. Er vielen ook vele gewonden. 

De trein van de nationale spoormaatschappij SNCC vervoerde tientallen passagiers, meldt de nieuwssite actualite.cd. Volgens de Afrika-website van de Franstalige krant La Libre is er sprake van meer dan 40 slachtoffers. Er zouden zeker 38 mensen omgekomen zijn. 

Het ongeval is te wijten aan overdreven snelheid en de slechte staat van de spoorinfrastructuur, zeggen verschillende bronnen. De regionale directeur van SNCC heeft het dan weer over een "verkeersongeval". Hij belooft een onderzoek naar de oorzaak van de ramp.

Meest gelezen