Video player inladen...

Bosbranden in Californië: Aantal doden stijgt tot 25

De bos- en natuurbranden in de Amerikaanse staat Californië hebben nu al aan 25 mensen het leven gekost. Hulpdiensten hebben in het stadje Paradise de lichamen van 14 slachtoffers teruggevonden, nabij Malibu zijn 2 lichamen aangetroffen. Er zijn nog altijd verschillende mensen vermist.

De bosbranden in Californië zijn de ergste uit de geschiedenis van de staat. Er zijn verspreid over het hele grondgebied verschillende brandhaarden die tienduizenden hectaren bestrijken. Zwaar getroffen is het noordelijk gelegen Butte County, waar "Camp Fire" intussen bijna 42.500 hectare in de as gelegd is.

Het stadje Paradise is grotendeels verwoest. De 27.000 inwoners moesten halsoverkop op de vlucht slaan. De meeste dodelijke slachtoffers vielen in Paradise, daar zijn nu in totaal al 23 lichamen geborgen. Veel mensen overleden toen ze probeerden te vluchten met hun auto, maar ingesloten raakten door de snel om zich geen grijpende vlammen.

Ook meer naar het zuiden, in de buurt van de stad Los Angeles, zijn de gevolgen groot. "Woolsey Fire" heeft daar al bijna 34.000 hectare in de as gelegd. Meer dan 200.000 mensen moesten geëvacueerd worden, vooral in en rond de mondaine kustplaats Malibu, waar veel bekenede sterren wonen. Bij een snelweg nabij Malibu zijn twee doden gevallen door de brand.

President Donald Trump riep eerder al de noodtoestand uit voor de getroffen regio. Daarmee komt geld vrij voor de bestrijding van het vuur, de evacuatie van inwoners en de hulpverlening.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen