Burgemeester Zelzate vraagt hertelling van de stemmen

De uittredende burgemeester van Zelzate, Frank Bruggeman, vraagt aan Binnenlandse Zaken een hertelling van de stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen. Hij zegt dat er onregelmatigheden zijn gebeurd en dat zijn partij, Open VLD-SD, wellicht recht heeft op een bijkomende zetel.  

Zelzate was de voorbije dagen in het nieuws omdat de SP.A er een bestuursakkoord heeft gesloten met de PVDA., een primeur voor Vlaanderen. Bruggeman vindt dat daarmee het cordon sanitaire doorbroken is.

Volgens de uittredende burgemeester zijn er onregelmatigheden gebeurd bij de verkiezingen en hij vraagt daarom dat de stemmen herteld worden. "Onze raadslieden zijn bezig voorbereidingen te treffen voor een hertelling van de stemmen omdat wij denken dat wij recht hebben op een bijkomende zetel", zegt hij.  

"Onze getuigen hebben dingen opgemerkt en in pv's laten optekenen en op basis daarvan hebben wij met de partij gekeken wat kan en niet kan. Wij vragen voor een hertelling van alles omdat wij denken dat wij recht hebben op een achtste zetel", zegt Bruggeman.

Volgens Bruggeman heeft de vraag voor een hertelling niets te maken met het feit dat de SP.A en de PVDA een coalitie hebben gevormd. "Ik denk dat het belangrijk is dat je krijgt waar je recht op hebt, en dat heeft niets te maken met PVDA of SP.A. Het is wel zo dat als je in plaats van 13 op 23 maar 12 op 23 hebt, het natuurlijk wel moeilijker wordt", aldus Bruggeman.  

Meest gelezen